Business

Japanin markkinat sahailevat – Eurooppaan odotetaan laskuavaustaJapanin ja Korean osakemarkkinoilla edettiin tiistaina sahaillen samaan aikaan, kun Hongkongissa ja Manner-Kiinassa pörssit olivat Gingming-juhlan johdosta kiinni.

Tokion Nikkei-indeksi oli kahdeksan jälkeen Suomen aikaa 0,2 prosentin nousussa käytyään päivän aikana usean kerran myös miinuksen puolella. Etelä-Koreassa Kospi oli eilisen päätöstasonsa tuntumassa.

Daiwa Securitiesien strategi Shuji Hosoi arvioi Reutersille Japanin markkinoilla jännittetään tällä hetkellä tuloskautta, jota varjostaa yhä korona ja nousseet raaka-aineiden hinnat. Wall Streetin eilinen vahvistuminen kannattelee hänen mukaansa kuitenkin kursseja.

”Ainoa markkinoita nostava tekijä on Wall Streetin vahvistuminen”, strategi arvioi.

Dow Jones nousi eilen 0,3 prosenttia, laaja S&P 500 nousi 0,8 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 1,9 prosenttia,

Valuuttamarkkinoilla Japanin jeni vahvistui tiistaiaamuna ja dollarilla sai 122,53 jeniä. Euro oli puolestaan heikkenemään päin. Eurolla sai 1,097 dollaria.

Wall Streetin suuntaa avauksessa ennakoivat futuurit olivat aamulla keskeisten indeksien osalta pienessä laskussa. Myös Euroopan markkinoiden odotetaan avautuvan tänään lievästi punaiselle.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.