Business

Kaikkonen esittää isoja investointeja Suomen puolustukseen – Kertausharjoituksia lisätään nopeastiPuolustusministeri toivoo hallituksen kehysriihestä mittavia panostuksia muun muassa materiaalihankintoihin sekä henkilöstövalmiuteen, kuten kertausharjoituksiin.

Puolustusministeri toivoo hallituksen kehysriihestä mittavia panostuksia muun muassa materiaalihankintoihin sekä henkilöstövalmiuteen, kuten kertausharjoituksiin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) uskoo ja toivoo, että hallitus päättää tiistaiaamuna alkavassa kehysriihessään mittavista lisäpanostuksista Suomen puolustukseen. Lisäpanostusten kokonaisuus on mittakaavaltaan rahallisesti ”erittäin merkittävä”.

”Tulen esittämään merkittäviä lisäpanostuksia puolustukseemme. Entistä jännittyneempi tilanne Euroopassa edellyttää sitä”, Kaikkonen kertoi medialle.

Panostukset tarkoittavat hänen mukaansa esimerkiksi erilaisia materiaalihankintoja, mutta myös henkilöstövalmiuteen on tarkoitus panostaa.

”Muun muassa siihen, että voitaisiin järjestää kertausharjoituksia nykyistä enemmän. Meillä on siitä vajetta parilta viime vuodelta, koronan takia on jäänyt järjestämättä osa kertausharjoituksista”, puolustusministeri kertoi.

”Toivon, että tätä vajetta päästään paikkaamaan selkeästi jo tämän vuoden aikana, mutta myös tuleville vuosille tulen esittämään lisäyksiä”, Kaikkonen sanoo.

Kehysriihessä neuvotellaan monenlaisista toimista, joilla reagoidaan hintojen nousuun sekä Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa ja sen aiheuttamiin talous- ja muihin vaikutuksiin. Hallitus on aiemmin kertonut 300 miljoonan euron tukipaketista kotimaiselle ruoantuotannolle. Vireillä on myös tukipaketti pienituloisille suomalaisille, joiden arkeen laaja-alainen hintatason nousu osuu kipeästi.

”Toivon, että [neuvotteluissa] löytyy ymmärrystä tälle aloitteelleni kansaneläkeindeksin korottamisesta, joka toisi nousevien hintojen keskellä apua kaikista pienituloisimmille suomalaisille: kansaneläkeläisille, työttömille ja muille kaikista heikoimmassa asemassa oleville”, kertoi sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) viitaten indeksiin, johon on sidottu kansaneläkkeen lisäksi sosiaalietuuksia.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.