Business

Kasvattiko Nato-uutinen Suomen maariskiä? Asiantuntija teki hätkähdyttävän huomionKansainväliset sijoittajat voivat pelätä häirintää lyhyellä aikavälillä.

Kansainväliset sijoittajat voivat pelätä häirintää lyhyellä aikavälillä.

Suomen velkakirjojen korot nousivat loppuviikosta Suomen valtionjohdon kerrottua myönteisestä Nato-kannastaan. Asian huomioi Twitterissä muun muassa Nordean pääekonomisti Jan Von Gerich .

Myöhemmissä viesteissä Von Gerich arvioi, että riskien nousu saattaa liittyä huoliin, että Suomeen kohdistuu häirintää lyhyellä aikavälillä. Hän muistuttaa, ettei korkoliikkeen suuruutta kannata ylireagoida.

Nousun voi kuitenkin olettaa johtuvan käynnissä olevasta Nato-prosessista, sillä Suomen verrokkimaiden koroissa ei tapahtunut vastaavaa kehitystä. Edes Ruotsin valtiolainojen hinnoissa ei ole ollut Suomen kaltaista nousua. Ruotsin pääministerin odotetaan kertomaan Nato-linjastaan sunnuntaina.

Yleisesti Nato-jäsenyyden on nähty pienentävän Suomeen liittyvää maariskiä. Maaliskuussa Elinkeinoelämän keskusliitto, keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät kertoivat kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä , sillä se vähentäisi Suomeen kohdistuvaa maa- ja markkinariskiä, jonka on nousseen viime kuukausina.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan lisää Suomen maariskiä. Jos riski kasvaa liikaa, se vähentää investointeja Suomeen ja maamme houkuttelevuutta saada osaavaa työvoimaa”, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen kommentoi järjestöjen tiedotteessa.

Myös eläkeyhtiöiden sijoitusjohtajat arvioivat perjantaina , että Suomen Nato-jäsenyys laskisi maariskiä kansainvälisten sijoittajien silmissä.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close