Business

Musk: Teslan tehtaat tuottavat miljarditappioita – ”Kuin valtavia rahanpolttouuneja”Toimitusketjuvaikeudet ovat ajaneet Berliinin ja Austinin tehtaat suuriin ongelmiin.

Toimitusketjuvaikeudet ovat ajaneet Berliinin ja Austinin tehtaat suuriin ongelmiin.

Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan sähköautoyhtiön uudet tehtaat Teksasissa ja Saksassa tuottavat miljarditappioita. Syynä tähän ovat toimitusketjun vaikeudet ja pula akuista.

Musk kertoi asian keskiviikkona julkaistussa haastattelussa, jonka hän antoi Tesla Owners of Silicon Valley -klubille. Kyseessä on yhtiön virallinen klubi autojen omistajille. Haastattelu tehtiin 31. toukokuuta.

”Sekä Berliinin että Austinin tehtaat ovat tällä hetkellä kuin valtavia rahanpolttouuneja. Aivan kuin sieltä kuuluisi hurja pauhu, joka johtuu rahan palamisesta”, Musk sanoi.

Muskin mukaan Kiinan massiiviset koronatoimet ovat vaikuttaneet paitsi Shanghain tehtaan tuotantoon, myös muihin tehtaisiin. Vaikutukset ovat olleet erityisen raskaita Austinin tehtaalla Teksasissa, jossa on ollut vaikeuksia tuottaa yhtiön uusia 4680-mallisia akkukennoja. Tavallisten 2170-mallisten akkukennojen tuotantoon tarvittavat työkalut ovat jääneet jumiin Kiinaan.

Tällä viikolla uutisoitiin Teslan tuotantovaikeuksista, joiden takia Musk on päättänyt irtisanoa 3,5 prosenttia työntekijöistä. Musk pohti yhtiön taloutta jo toukokuun lopussa antamassaan haastattelussa.

”Suurin huolenaiheemme on, miten pystymme pitämään tehtaat käynnissä, jotta voimme maksaa palkkaa ihmisille menemättä konkurssiin”, Musk sanoi tuolloin.

Axios -uutissivusto muistuttaa, että Teslalla on ollut tuotantovaikeuksia aiemminkin. Musk itsekin on vuosien mittaan tuskaillut, kuinka vaikeaa autojen massatuotanto on. Tämänhetkinen vaikea taloustilanne on jälleen uusi muistutus alan haastavuudesta.

Jos alla olevan videon upotus ei toimi, voit katsoa videon myös suoraan YouTubesta .Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.