Business

Tällainen oli Niinistön puhelu Putinille”Keskustelu oli suora ja selväpiirteinen ja se käytiin vailla kärjistyksiä”, Sauli Niinistö kertoo.

”Keskustelu oli suora ja selväpiirteinen ja se käytiin vailla kärjistyksiä”, Sauli Niinistö kertoo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on keskustellut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Presidentin kanslian tiedotteen mukaan Niinistö ilmoitti Putinille, että Suomi päättää hakea Nato-jäsenyyttä lähipäivinä.

Tiedotteen mukaan Niinistö kertoi Putinille, miten perusteellisesti Venäjän loppuvuodesta 2021 esittämät vaatimukset Natoon liittymisen estämisestä ja Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 ovat muuttaneet Suomen turvallisuusympäristön.

”Keskustelu oli suora ja selväpiirteinen ja se käytiin vailla kärjistyksiä. Jännitteiden välttämistä pidettiin tärkeänä”, presidentti Niinistö kertoo.

Niinistö totesi sanoneensa Putinille jo heidän ensitapaamisessaan vuonna 2012, että jokainen itsenäinen kansakunta maksimoi oman turvallisuutensa.

“Siitä on kyse nytkin. Liittymällä Naton jäseneksi Suomi vahvistaa omaa turvallisuuttaan ja ottaa vastuunsa. Se ei ole keneltäkään pois. Suomi haluaa jatkossakin hoitaa rajanaapuruuden tuottamat käytännön kysymykset asiallisesti ja ammattimaisesti.”

Presidentti Niinistö toisti syvän huolensa Venäjän Ukrainassa käymän sodan aiheuttamista inhimillisistä kärsimyksistä ja korosti rauhan välttämättömyyttä. Hän välitti myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin aiemmin samalla viikolla esittämät viestit siviilien evakuoinnin turvaamisesta.

Puhelu käytiin Suomen aloitteesta.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close