Business

Tässä on Niinistön asettama valtuusto ensi viikon Nato-kokoukseenSuomi on asettanut valtuuskunnan Naton ensi viikon huippukokoukseen, joka järjestetään Madridissa.

Suomi on asettanut valtuuskunnan Naton ensi viikon huippukokoukseen, joka järjestetään Madridissa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on asettanut valtuuskunnan Madridissa järjestettävään Naton huippukokoukseen ja oikeuttanut ulkoministeriön määräämään valtuuskunnalle tarvittavat asiantuntijat.

Valtuuskunnan puheenjohtajana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Valtuuskuntaan kuuluvat ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk), kansliapäällikkö Hiski Haukkala tasavallan presidentin kansliasta, suurlähettiläs Klaus Korhonen Suomen erityisedustustosta Natossa, neuvonantaja Petri Hakkarainen tasavallan presidentin kansliasta, diplomaattiavustaja Anu Konttinen ulkoministeriöstä, sotilasneuvonantaja Jan Engström puolustusministeriöstä, osastopäällikkö Piritta Asunmaa ulkoministeriöstä, ylijohtaja Janne Kuusela puolustusministeriöstä, viestintäpäällikkö Jouni Mölsä tasavallan presidentin kansliasta, tasavallan presidentin 2. adjutantti Ville Hukkanen , yksikön päällikkö Minna Laajava ulkoministeriöstä ja yksikön johtaja Otto Saxén puolustusministeriöstä.

Lisäksi ulkoministeriö oikeutetaan määräämään valtuuskunnalle tarvittavat asiantuntijat.

Suomi on jättänyt Nato-hakemuksen yhdessä Ruotsin kanssa toukokuussa. Suomen kirjeen toimitti perille Nato-suurlähettiläs Klaus Korhonen, joka kuuluu myös tänään asetettuun valtuuskuntaan.

Nato-maa Turkki on jumittanut Suomen ja Ruotsin Nato-prosessin alettuaan esittää ehtoja ja vaatimuksia maiden Natoon pääsemiseksi.

Ensi viikon Madridin huippukokousta on pidetty tärkeänä etappina Suomen Nato-prosessin kannalta. Esimerkiksi pääministeri Sanna Marin (sd) varoitti viime viikolla lehdistötilaisuudessa, että tilanne voi jäätyä, jos kysymykset eivät ratkea huippukokoukseen mennessä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolestaan arvioi tiistaina, että yhteisymmärryksen löytyminen huippukokoukseen mennessä voi olla vaikeaa.

Naton huippukokous järjestetään Madridissa 29.–30.6.2022.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.