Business

Tutkija: Sota etenee yhä Venäjän haluamaan suuntaan – Tykistöylivoima on valtava, mutta se yksin ei riitäRuotsin maanpuolustuskorkeakoulussa tutkijana työskentelevä Ilmari Käihkö kertoo Uuden Suomen haastattelussa, mitkä ovat sodan osapuolten vahvuudet ja miksi sotatilanne uhkaa pitkittyä. Venäjän tykistöylivoimasta ei välttämättä ole hyötyä, jos sotilaat puuttuvat. Toisaalta Ukrainalla on kaksi tehtävää, eikä se ole vielä onnistunut ensimmäisessäkään.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulussa tutkijana työskentelevä Ilmari Käihkö kertoo Uuden Suomen haastattelussa, mitkä ovat sodan osapuolten vahvuudet ja miksi sotatilanne uhkaa pitkittyä. Venäjän tykistöylivoimasta ei välttämättä ole hyötyä, jos sotilaat puuttuvat. Toisaalta Ukrainalla on kaksi tehtävää, eikä se ole vielä onnistunut ensimmäisessäkään.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Ilmari Käihkön mukaan sotatilanne Ukrainassa saattaa pitkittyä, jos kumpikaan osapuoli ei saa merkittävää määräylivoimaa. Tällä hetkellä Venäjällä on materiaaliylivoima ja massiivinen tykistö, mutta se ei riitä Ukrainan valloittamiseen, ainakaan nopeasti.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.