Business

Työttömyys laski, mutta yli 55-vuotiaiden tilanne ei helpota – Äitien työllisyys kasvanut selvästiYli 55-vuotiaiden YTK:n jäsenten työttömyysaste on yli kaksinkertainen nuorempiin nähden.

Yli 55-vuotiaiden YTK:n jäsenten työttömyysaste on yli kaksinkertainen nuorempiin nähden.

Työttömyys jatkoi laskuaan viime kuussa, kertoo Yleinen työttömyyskassa YTK. Työttömyyskassan yli 55-vuotiaiden jäsenten työttömyys on kuitenkin yhä yli kaksinkertainen nuorempiin ikäluokkiin verrattuna.

”Alle 55-vuotiaiden työttömyys on laskenut koronaa edeltävälle tasolle, mutta yli 55-vuotiaiden tilanne ei näytä helpottavan. Suhteellinen ero työttömyydessä nuorempiin verrattuna on jopa suurempi kuin vuosi sitten. Suomessa on kova pula tekijöistä, mutta jostain syystä kokeneet työnhakijat ja työpaikat eivät kohtaa”, YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen sanoo tiedotteessa.

Kaikkien YTK:n jäsenten työttömyysaste laski toukokuussa 6,7 prosenttiin, mutta 56–68-vuotiaiden työttömyysaste oli yli kaksi kertaa suurempi eli 13,5 prosenttia. 17–30-vuotiaiden työttömyysaste oli puolestaan 5,1 prosenttia ja 31–55-vuotiaiden 5,4 prosenttia.

Työttömyys laski toista kuukautta perätysten, mikä noudattelee tyypillistä kausivaihtelua.

Myös alkukesän luvut enteilevät hyvää. Kesäkuun alkupuolella YTK:lle saapui päivärahahakemuksia 21 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

”Kesää kohden mennään hyvissä merkeissä. Epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta työmarkkinat vetävät ja työttömyyden yleinen suunta on laskeva.”

YTK on yli puolella miljoonalla jäsenellään Suomen suurin työttömyyskassa.

Nopeimmin kasvoi pienten lasten äitien työllisyys

Myös Tilastokeskus julkaisi tänään uusia työttömyyslukuja.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyysasteen trendiluku nousi toukokuussa 73,9 prosenttiin ja työttömyysasteen trendiluku laski 6,1 prosenttiin.

Työllisiä oli 61 000 enemmän kuin vuosi sitten ja työttömiä 68 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Koko viime vuoden työllisyysaste pysyi 20–59-vuotiailla vuoden 2019 tasolla, kun vuonna 2020 se laski hieman koronapandemian takia.

Sen sijaan alaikäisten lasten äitien työllisyysaste parani selvästi, kun verrataan viime vuotta koronaa edeltävään vuoteen 2019.

Äitien työllisyys nousi 2,6 prosenttiyksikköä 78,9 prosenttiin. Eniten kasvoi niiden äitien työllisyys, joiden nuorin lapsi oli alle 3-vuotias.

Kolmen tai useamman lapsen äideillä työllisyysaste nousi 4,5 prosenttia.

Isien työllisyys pysyi vuoden 2019 tasolla.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.