Business

Venäjän sähkökauppa katkesi: Suomalainen maksaa lisää – ”Kestääkö asiakkaiden kärsivällisyys”Energiateollisuuden Jukka Leskelä vakuuttaa, että sähkö Suomessa riittää, vaikka Venäjä katkaisi toimitukset.

Energiateollisuuden Jukka Leskelä vakuuttaa, että sähkö Suomessa riittää, vaikka Venäjä katkaisi toimitukset.

Sähkön tuonti Venäjältä Suomeen loppui perjantaina. Viralliseksi syyksi RAO Nordic ilmoitti sen, että myydystä sähköstä on vaikeuksia saada maksuja.

Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä huomauttaa blogissaan , että päätös oli tehty jo aiemmin, koska RAO Nordic ei ollut jättänyt tarjouksia aamulla sähköpörssiin.

Leskelä vakuuttaa, että sähkö Suomessa riittää.

”Kulutus on kesän kynnyksellä melko alhainen. Tämän vuoden kuluessa meille rakentuu uutta tuotantoa enemmän kuin mitä Venäjältä on sähköä edes mahdollista vuositasolla tuoda, kun Olkiluodon kolmosyksikkö otetaan kaupalliseen tuotantoon ja tuulivoimaa saadaan paljon lisää”, hän kirjoittaa.

Talvella voi huippukulutustilanteissa olla Leskelän mukaan tiukkaa, mutta hän korostaa, että tilanne on ollut sama aikaisempinakin vuosina.

Se, mikä Leskelää huolestuttaa, on energian jo nyt korkealla oleva hinta.

”Tarjonnan väheneminen voi sitä nostaa ennestään. Kestääkö asiakkaiden kärsivällisyys myös maksaa laskut? Itse uskon, että kotimainen tuotanto korvaa Venäjän tuonnin nopeasti ja että meillä ei pidemmän päälle ole odotettavissa kohtuuttomia energianhintoja. Mutta sodan vallitessa ja koko Eurooppaa koettelevan energian hintakriisin vaikutukset näkyvät myös meillä. Sodan aikana on sotahinnat”, Leskelä kommentoi.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close