Business

Wall Street avautui vailla selvää suuntaa, Twitter jatkaa nousukiitoaanPörssi-indeksit Yhdysvalloissa avautuivat tiistain kaupankäynnissä lähellä maanantaina päätöslukemia.

S&P 500 -indeksi oli hetki pörssien avauksen jälkeen vailla selvää suuntaa, Nasdaq 0,3 prosentin laskussa ja Dow Jones 0,2 prosentin nousussa

Pörssifutuurit Wall Streetillä kääntyivät laskuun aiemmin Euroopan pääpörssien mukana sen jälkeen, kun markkinoilla alettiin hinnoitella järeämpiä sanktioita Venäjää vastaan. EU hahmottelee parhaillaan tuontirajoituksia ainakin venäläiselle hiilelle.

Odotukset nousevista raaka-aineiden hinnoista ovat viime aikoina kiihdyttäneet inflaatio-odotuksia ja sitä mukaa odotuksia keskuspankkien rahapolitiikan kiristyksestä. Valtionlainojen korot jatkoivat Yhdysvalloissa nousuaan myös tiistaina.

Etenkin teknologiasektorin osakkeet olivat Wall Streetin pörssiavauksessa paineessa, kun taas teollisuus- ja energiayhtiöt pärjäsivät paremmin.

Poikkeuksena muihin teknologiasektorin yhtiöihin pikaviestipalvelu Twitterin osake jatkoi 8,8 prosentin nousussa noustuaan jo maanantaina 27 prosenttia. Taustalla oli Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin 9,2 prosentin omistusosuus yhtiössä. Tiistaina Muskin kerrottiin olevan tyrkyllä myös yhtiön hallitukseen.

Risteily-yhtiö Carnival Corporationin osake puolestaan oli 6,4 prosentin nousussa, kun yhtiö alkuviikosta kertoi kirjanneensa risteilyvarauksia enemmän kuin koskaan historiansa aikana. Muut risteily-yhtiöt, kuten Royal Caribbean, olivat myös nosteessa.

Raaka-ainemarkkinoilla öljyn hinta jatkoi hienoisessa nousussa. WTI-raakaöljyn hinta oli tiistaina noin 104,5 dollaria barrelilta, ja useimpien öljy-yhtiöiden osakkeet olivat lievässä nousussa pörssien yleisestä alavireestä huolimatta.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.